2018.06.29 – Motoros Paradicsom négy napban # North Hungary chapter túra

Borús, esős reggelre ébredtünk, de esőruha fel, és hajrá! Székesfehérvár környékén már elállt, aztán a szlovén határt átlépve le is vetettük az esőruhát. Kisütött a nap, és ez így is maradt az elkövetkező napokban. Irány Maribor, majd Ljubjana és Bled. Innen már csak 9 km, és a szálláson vagyunk. A panoráma pazar, kanyarokból is kaptunk már ízelítőt, a szállás is rendben. Jöhet a sör és a csevapcsicsa.

Másnap reggeli után irány a Triglav nemzeti park: Vršič-hágó a macskaköves hajtűkanyarjaival, Predil-hágó - a másik felén már Olaszország, igyunk hát meg egy valódi cappuccinót a Predil-tó partján! Majd a smaragzöld Isonzó (Soča) kanyargó völgye… A név rossz emlékeket idéz, de most nem tudsz erre gondolni, elvarázsol a táj szépsége, süt a nap, szeled a kanyarokat, és azt veszed észre, hogy mosolyogsz. Közben elterelnek egy rally miatt, de a végére még bepréselünk egy Bledi-tó kerülést.

Reggel felpakoljuk a motorokat, az aznapi szállás máshol lesz, Maribor mellett a hegyekben. Lemotorozunk az Isonzóhoz, majd jó nagy kerülővel és sok kanyarral Ljubjana-n és Celje-n keresztül érkezés a szálláshelyre. Báránysült, pisztráng, sör és alvás. Másnap irány haza, siófoki megállóval.

Szlovénia egy valódi motoros Paradicsom gyönyörű tájjal, panoráma utakkal, hágókkal, tavakkal – és még a rendőr sem kobozza el az összes ingóságodat, ha netán hangosabb a kipufogód. Kanyarvadászoknak kötelező, legalább egyszer!

-robi-

Jövőképünk

"Hosszútávú célunk: Életre Szóló Tagok Toborzása. Kiérdemeljük tagjaink hűségét. Odafigyelünk rájuk, kitaláljuk mire van szükségük, és azon dolgozunk, hogy értéket teremtsünk számukra.
Megbízhatóságunkról, rugalmasságunkról és fogékonyságunkról szeretnénk ismertek lenni, hiszen ezek velejárója a gyarapodás, a magas életkor elérése és az elégedettség. Tagjainkat a bizalom, együttműködés és kölcsönös tisztelet légkörében szeretnénk megerősíteni."