INTERNATIONAL STAR TOURING & RIDING

A Star Touring & Riding egyedülálló nemzetközi családi motoros szervezet. A Star Touring & Riding ötlete 1995-ben fogant és 1996-ban alakult az egyesület az USA-ban, azzal a céllal, hogy egy nemzetközi motoros családot hozzon létre, mint hivatalos Yamaha STAR motortulajdonosok, rajongók egyesülete, de nyitott bármely márka képviselőjére is. Ma már több mint 60.000 tagja van és 285 chaptere.

A STAR nem politikai és nem konfrontatív egyesület, a fő hangsúlyt a családra, a motoros közösségen belüli bajtársiasságra, a szórakoztató és biztonságos motorozásra helyezi. A STAR a tagok által vezérelt szervezet, melynek célja a chaptereken belül, az adott országon belül és a nemzetközileg is a személyes kapcsolatok, az életre szóló barátságok kialakítása és ápolása, a tagok érdekeinek védelme és képviselete, a közvéleménnyel való jó kapcsolat kialakítása, a biztonságos motorozás előmozdítása csakis törvényes úton.

A STAR értéket kíván teremteni tagjai számára a márkahűség és a motorozás, a biztonság, az összetartozás tekintetében, a tágabb közösségek, környezet viszonylatában pedig a kölcsönös bizalom és tisztelet terén.

 

STAR TOURING MAGYARORSZÁG

2006-ban egy kis motoros baráti társaság YAMAHA STAR motorokkal több évnyi együttmotorozás után csatlakozott először Magyarországról a STAR TOURING & Riding n

emzetközi oldalán a klubhoz, majd lelkesedésük és kemény munkájuk eredményeként megalapították a szervezet első magyarországi chapterét, a 7301-et 2006. őszén. Pár hónappal később már a chapter birtokában volt a STAR HUNGARY hivatalos megalakulásukat igazoló Charta, mely a működési szabályzat alapjául is szolgált.

2007. tavaszán már az első közös hivatalos túra is meg volt és sorra szerveződtek rendezvények, közös és mások számára is nyitott sikeres programok. A közös megjelenések, a sikeres programok egyre több ember, motoros figyelmét keltették fel és a tagság bővülni kezdett. 2008-ban a létszám növekedése oly mértékű volt, hogy a nyár folyamán újabb 4 chapter indításáról döntött a vezetőség, amely ezáltal már országos vezetőséggé vált és az amerikai központ Országos Regionális Igazgatói tisztséggel látta el a korábbi 7301 elnökét. A vezetőség az új Chapterek elnökének korábbi tagjai közül kért fel és jelölt ki Area koordinátorokat az új és alakuló csapatok építkezésének segítésére.

Az alapítók további kemény munkájának eredményeképpen 2008-ban a magyarországi vezető MC-k egybehangzó véleményének megfelelően a magyarországi STAR arra érdemes tagjai a csapat nemzetközi jelképének, a hátsó felvarrónak viselésére kaptak megtisztelő jogot.

Az elmúlt években a STAR Hungary számos rendezvényen vett és vesz részt. Többek között Nemzetközi és magyarországi motoros találkozókon, motorkiállításon, Országos Rendőrnapon, Balesetvédelmi napon, V2 napon, Nemzetközi STAR napokon jelen volt és van a STAR HUNGARY.

A STAR Hungary májustól októberig rendszeresen szervez túrákat tagjainak és az érdeklődőknek, anyagi és természetbeni juttatásokkal jótékonysági tevékenységet folytat. Fontosnak tartja a klub a tagság motorvezetési készségeinek kialakítását és rendszeres karbantartását vezetéstechnikai tréningek keretein belül. Jó kapcsolatokat alakít ki és tart fent más magyarországi és nemzetközi klubokkal, közös rendezvényeken való részvétellel, találkozók szervezésével.

A STAR nagy hangsúlyt fektet a családra hazánkban is. A motoros tag révén a család többi tagját is felkarolja, a hölgyeket a Ladies of Star, a gyerekeket, a Star Teens, és a Star Kids t

ömöríti. A túráinkon, rendezvényeinken, honlapunkon velünk tartanak, és aktív tagjai a csapatnak.

2012-ben a STAR HUNGARY 7302 számú chaptere, mely a korábbi 7301 chapter volt és melyben az egykori alapító Arany Horda tagjai vannak, úgy döntött, hogy a klub többi chapterétől

különváltan, más úton halad tovább. A STAR HUNGARY tagjai megköszönve és hálával adózva az alapítók klubért tett munkáját és fáradozását barátságban elválva viszik tovább a STAR HUNGARY országos egységét azon az úton melyet az alapítók, a Nemzetközi STAR, a magyarországi motoros klubokkal kötött egyezségek kijelöltek számára.

A STAR TOURING MAGYARORSZÁG szeretettel várja soraiba azokat, akik a STAR értékeivel, elveivel azonosulni tudnak, azokat magukénak érzik és a klub szabályait tisztelik. Várunk mindenkit, aki szabadsága kiteljesedését a motorozásban találja meg, aki egy nagy magyarországi és nem utolsó sorban nemzetközi családhoz szeretne tartozni.

 

Star Touring logo

www.startouring.org.hu

 

 

Jövőképünk

"Hosszútávú célunk: Életre Szóló Tagok Toborzása. Kiérdemeljük tagjaink hűségét. Odafigyelünk rájuk, kitaláljuk mire van szükségük, és azon dolgozunk, hogy értéket teremtsünk számukra.
Megbízhatóságunkról, rugalmasságunkról és fogékonyságunkról szeretnénk ismertek lenni, hiszen ezek velejárója a gyarapodás, a magas életkor elérése és az elégedettség. Tagjainkat a bizalom, együttműködés és kölcsönös tisztelet légkörében szeretnénk megerősíteni."