Képregény:
Arról, hogyan lettem "nemnormális"
Avagy: "Ezt még felszerelem, aztán leállok!"


képregény

A történet egy szép tavaszi vasárnapon kezdődött, amikor megláttam Őt. Egy autószalon üvege mögött állt háttal nekem. Amikor megláttam formás hátsóját rajta egy kis háromszög alakú fehér folttal, tudtam nekem csakis Ő kell. Mivel nem volt nyitva a kereskedés hétfő reggelig várnom kellett, szinte szemhunyásnyit sem aludtam azon az éjjelen, míg végre REGGEL LETT!!!! Berongyoltam és végre közelebbről is találkozhattam Vele. Gyönyörű volt és tökéletes, testének minden millimétere a helyén volt. Egyszerre volt Retro és Modern, pont amilyenre vágytam. A kereskedő szerint volt már egy érdeklődő, aki udvarolgatott neki, Öcsi bácsinak nevezte magát.(Biztos nem haragszik meg, ha kikosarazzuk és kap majd egy fiatalabbat.) Végül sikerült megegyeznünk (svájci frankosan) és ŐŐŐŐ az enyém lett!!

képregény

Elkezdtem vele ismerkedni. Megtettünk néhány kisebb utat a közelben. Megmutattam neki a környéket, kedvenc helyeimet. Úgy gondoltam, hogy így tökéletes. Nem szerelek fel rá semmilyen kiegészítőt optikai és egyéb tuning elemeket. Azért tervezték ilyenre mert így a legszebb. Még oldaltáska sem kell rá, hiszen van énnekem hátizsákom. Első vidéki túrám Egerbe vezetett. Két napra mentem egy barátomhoz, aki ott lakik. Bepakoltam a hátizsákomat és elindultam. Már az első faluban eldöntöttem, oldaltáskát azért veszek a motoromra. Különösen az anyagcsere bizniszek bonyolódtak körülményesen a szűk benzinkutak legkisebb helységében. A gyári oldaltáskák beszerzése és felszerelése után kicsit nehezen érintett, hogy a táskatartókat nem szokták leszerelni a táska levételekor, azok pedig táska nélkül nem mutatnak jól a motoron, ezért a táskát most már mindig magammal kell hordani. Nem baj, gondoltam hiszen úgyis mindig viszek magammal esőruhát, szerszámkészletet, egészségügyi dobozt, tartalék kesztyűt, pulóvert, defekt javítót és még néhány hasznos dolgot. Ekkor történt valami.

képregény

Most, hogy abba hagytátok a kuncogást, folytatom. Igen megnősültem. Először így képzeltem el a túrázást.

képregény

De hamar rá kellett jönnöm, hogy ez így nem működik. Alapvetően a Motoros feleségnek két alaptípusa létezik
1. típus: Nem megy veled sehová.
2. típus: Nem mehetsz sehová nélküle.
Van egy 3. típus is : Nem mehetsz sehová. De ezt nem ajánlom.
Nekem 2. típusú asszonypajtásom van, ezért szükség van lett még táskásra, hiszen mint köztudott a nők szoktak bepakolni, ha van hová.

képregény

Eleinte próbálkoztam mindenféle sporttáskákkal, kerekes szatyorral, de rá kellett jönnöm, hogy a legjobb táska a bőr, amit direkt motorozáshoz terveztek. Aztán még vásároltam néhány tartalék táskát így a csomagtérfogatunk már vetekszik egy kisebb autó csomagterével. Természetesen ez a növekedés nem csak térfogatban, de súlyban is jelentkezett így növelni kellett a motor teherbírását is. Erről majd egy másik cikkben bővebben írok. Mivel mi az ország délkeleti csücskében lakunk ezért minden túra így kezdődik: "menj 220 km-t majd fordulj jobbra!" Hogy minél kényelmesebben utazhassunk szélvédőt, egyéb szélterelőket, pohártartót GPS-t, háttámlákat és még számtalan kütyüt szereltem a motorra. Mivel gyakran ránk esteledett a túrákról hazatérve beruháztam két Hella szúrófényre így már nem csak a motorosok villantanak rám éjjel hanem a kamionosok is, illetve mindenki. Majd Dodi barátom ajánlotta a markolatfűtést, gondoltam azt még felszerelem, aztán leállok. Amikor úgy éreztem hogy már mindent, ami feltétlenül szükséges, feltettem a motoromra akkor így nézett ki:

képregény

képregény

Amikor a szokásos tavaszi vezetéstechnikai téningen (vasizzítás) vettem részt, azt tapasztaltam mintha kicsit sok súlyt pakoltam volna a kormányra. A VAS magától bekanyarodott a bójánál, elég volt csak gondolnom a kanyarra és már kanyarodtunk is. Később nem is gondoltam mégis bekanyarodott. Egy szezont lehúztam így de aztán mégis átvariáltam a dolgokat. Néhány dolgot átszereltem az első villáról a bukócsőre így könnyebben irányítható lett a motor. Ha már szerelünk, gondoltam veszek egy pár nappali menetjelző fényt a motorra, hogyan is élhettem eddig nélküle?
Szétszedtük... Összeraktuk...

képregény

képregény

Ez lett a végeredmény:

képregény

képregény

Sajnos közben tél lett, így a gyakorlati tesztelésre még várni kell egy kicsit, viszont mivel az év ezen időszakában csak nézegetjük a motort lényeges, hogy szép legyen. Tetszik... tetszik, de olyan üres lett az első villa. Megtaláltam a megoldást. ... Féknyereg védő!!!

képregény

Hogyan is tudtam eddig e nélkül motorozni! Ezt még felszerelem, aztán leállok... !!! ... ?

Jövőképünk

"Hosszútávú célunk: Életre Szóló Tagok Toborzása. Kiérdemeljük tagjaink hűségét. Odafigyelünk rájuk, kitaláljuk mire van szükségük, és azon dolgozunk, hogy értéket teremtsünk számukra.
Megbízhatóságunkról, rugalmasságunkról és fogékonyságunkról szeretnénk ismertek lenni, hiszen ezek velejárója a gyarapodás, a magas életkor elérése és az elégedettség. Tagjainkat a bizalom, együttműködés és kölcsönös tisztelet légkörében szeretnénk megerősíteni."