4 kerékről 2 kerékre

2012.09.05.

Idén második alkalommal került megrendezésre a Pető Intézet által szervezett mozgásukban korlátozott gyerekek motoroztatása.
Közel 60 motor jelent meg a felhívásra és még talán többen maradtak le akik már nem vehettek részt e karitatív, önkéntes rendezvényen. A rendőrség által biztosított és vezetett motoros túraútvonal, a Villányi út – Alkotás út – jobbra el a Márvány utcán, át az alagúton, – Lánc híd – Apáczai- Csere János u.- Jane Haning rakpart – Szabadság híd – Bartók Béla út – Villányi út zajlott.

Sikerült képviseltetni magunkat ismét az eseményen, és a megbeszélt találkozási helyről, egységben érkeztünk Kútvölgyi úti bejárathoz. Mikor begurultunk az intézet udvarára, szinte ismert szempárok tekintettek vissza ránk.


4 kerékről 2 kerékre
Sok gyerek már indulás előtt mesélte az előző évről feltörő élményét ragyogó szemekkel és széles mosollyal azoknak a társainak, akik tavaly nem voltak. Akiknek az idei volt az első motoros élmény azoknak az izgalom, kíváncsiság, öröm összessége hatotta át egész lényüket.


4 kerékről 2 kerékre
A rövid eligazítást követően, mindenki kapott egy lelkes kis utast, akit a motorozáshoz szükséges felszerelésekkel látott el.
Furcsa érzés lehetett felvenni első alkalommal a bukósisakot, motoros kabátot és egyéb védőfelszereléseket. Kis utasom is hősiesen tűrte a rekkenő hőségben, hogy becipzároljam a kabátot rajta.


4 kerékről 2 kerékre
Az eligazításnak megfelelően, tartva a csoportban motorozás szabályait indultunk a már említett útvonalon. Az úton végig beszélgettünk és érezhető volt a kezdeti görcsös kapaszkodás egyre lazább és egyre könnyedebb utazássá alakult, egy felszabadult, talán nem is várt élménnyé kiteljesedve. Sokan nem is tudták mi az oka a közlekedési dugónak, amit okoztunk de nem csak a járókelők, hanem az autósok is kíváncsian, mosollyal nézték a nem megszokott motoros társaságot. Mindenfelé integető kezeket lehetett látni , és rengeteg mobiltelefont, fényképezőgépet, melyek szinte egyszerre kerültek elő, hogy megörökítsék a pillanatot. Az idő gyorsan elszállt még a lassú tempó ellenére is, ismét az intézet udvarán dübörögtek a motorok.

Miután megszabadítottuk utasainkat az izzasztó felszerelésektől, azt sem tudták, hogy nekünk, nevelőiknek vagy barátaiknak meséljék a legfrissebb élményeiket, tapasztalataikat.
Tiszta karácsony volt, egy álom vált valóra így szeptember elején. Megkapták a várva várt ajándékot, aminek egytől egyig szívből örültek.
Akik ott tudtunk lenni, egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk és mondhatom újabb barátokkal ismerkedtünk meg.


4 kerékről 2 kerékre
Mikor elbúcsúztunk, már jelezték, várnak minket jövőre is!

Ott leszünk !

www.startouring.org.hu
www.mentomotoralapitvany.hu
www.csajokamotoron.hu

Jövőképünk

"Hosszútávú célunk: Életre Szóló Tagok Toborzása. Kiérdemeljük tagjaink hűségét. Odafigyelünk rájuk, kitaláljuk mire van szükségük, és azon dolgozunk, hogy értéket teremtsünk számukra.
Megbízhatóságunkról, rugalmasságunkról és fogékonyságunkról szeretnénk ismertek lenni, hiszen ezek velejárója a gyarapodás, a magas életkor elérése és az elégedettség. Tagjainkat a bizalom, együttműködés és kölcsönös tisztelet légkörében szeretnénk megerősíteni."